Förrätt
Minikroppkaka med lök och ramslökssmör
Varmrätt
Nattbakat tackakött med bönragu-timjan-vitlök, Ölandspotatis
Dessert
Brynt basilikakräm, smultronsobert, mandelkaka, grillade jordgubbar samt fläder
I de små länderna, Småland och Öland bjuder vardagen till varsamhet med naturtillgångarna. Men till fest får mat och dryck inte fattas! Det skapar en rytm i livet och året.
Deltagare
Koncept- och receptframtagning
Ia Ahlsgård, Residenset i Växjö
Eva- Karin Söderström, Residenset i Kalmar.
Gustav Arnell, Residenset i Jönköping.
Det dukade bordet
Småland & Ölands Gastronomiska Akademi.
Keramik och bestick från Paradisverkstaden i Färjestaden, glas från Orrefors.
Landskapsbordet Småland/Öland, Magnus Silverhielm.
Foto: Adam Humlesol.
Dryck
Förrätt
Öl från Kackelstugan, Halltorp.
Komjölk från Öland.
Öl från Kackelstugan, Halltorp.
Komjölk från Öland.
Huvudrätt
Under Ölands sol från Håks Gård, Mörbylångadalen.
Ölandsmust.