Förrätt
Blåbärsgravad renytterfilé med friterad surdeg, lingonpicklad gulkremla och buljong
Huvudrätt
Långkok på fjällko med krämigt korn, betor och rödgul trumpetsvamp
Dessert
Orullat krus med hjortronkompott, älgört, lagrad hårdost och syrad grädde
Deltagare
Koncept- och receptframtagning
Lena Flaten, Flammans skafferi
Karin Hillström, Fäviken
Johan Rudsby, Nästgård
Malin Ölund, Torsta gårdsrestaurang
Therese Örnerkrans, husfru på Länsstyrelsen
Peter Dahlbäck, Vemdalens Catering
Christopher Smeds, Fjällnäs
Karin Eriksson, Ost- och bryggstubua
Julia Pearsson, Hushållningssällskapet
Arvid Lorentzon, projektledare på Eldrimner
Det dukade bordet
All keramik till Härjedalens landskapsmåltid kommer från Karin Munkhammar, KM Märkt i Fjällnäs.
Glasen kommer från Storsjöhyttan i Östersund.
Dukar och servetter kommer från Frösö Handtryck.
Drycker
Förrätt
Kråkbärsnektar, Björnåsen
alt Samlaren Brown Ale 3,5%, Härjebrygg
alt 1797 Helags Amber Lager, Härjebrygg
alt 2020 Faugères, Château de la Liquière, Frankrike
Huvudrätt
Rödbetsbuljong
alt Skruggôt, Härjebrygg
alt Barolo Cascina Rocca, Franco Molino, 2017
Dessert
Varm ”hjortronglögg” (varm och sötad äppelmust med mörk rom och hjortron)
Dryckestips från Munskänkarna
Vintips från munskänken Hans Grenholm:
Förrätt
Jean-Claude Boisset, Bourgogne Pinot Noir Les Ursulines, Frankrike
“Köttet har en tydlig viltsmak, och får en liten sötma av gravningen. Då passar ett lite mjukare rött vin med hög fruktsyra, d v s vinet tar inte över hela upplevelsen.”
Huvudrätt
Franco Molino, Barolo Cascina Rocca, Italien
“Här passar ett rött vin med rejäl strävhet och fruktsyra samt relativt fylligt.”
Dessert
Dow’s, 10 Year Tawny Port, Portugal
“Jag tycker det vore spännande att prova en Tawny Port med rejäl sötma och måttlig fyllighet.”