Förrätt
Tunnbrödets faser
Glöhuppa med jästsmör, tunnbröd med ”surströmming” av syrade grönsaker och ättikgravad strömming, tunnbrödschips med lammsylta och lambetta.
Huvudrätt
Skogens konung
Älg stekdetalj, bräserad älgnacke och rotselleri i form av crème och råstekta tärningar, friterad ostkaka rullad i torkad rotselleri.
Dessert
Rullrån på Hälsingevis
Rånrullar, Hälsingeostkake-glass, maräng och hallon, varma ostkaketärningar i grädde.
Deltagare
Koncept- och receptframtagning
Menyn utformades av Hans Erik Holmqvist, Daniel Coyet och Fredrik Kneif.
Det dukade bordet
Lokala Hälsingeproducenter som Växbo Lin, Annas Keramik, Återbrukshyttan, Stormare Bryggeri i Orbaden, Tevsjö Destilleri, Helsinge Ångbryggeri, Järvsö Musteri samt Duro Tapeter har bidragit till helhetsupplevelsen.
Drycker
Förrätt
Helsinge Rököl, nr 88820
Huvudrätt
Helsinge Pilsener, nr 89811
Presentation
DRYCKESTIPS FRÅN MUNSKÄNKARNA
Tips från munskänkarna Matz Söderlund och Gunnar Skog:
Förrätt
Helsinge Rököl, Sverige
“Helknepigt! Spretar rejält och det rekommenderade ölet det enda raka.”
Huvudrätt
Baron de Ley Gran Reserva, Rioja, Spanien
Marqués de Murrieta Reserva, Rioja, Spanien
“Kraftigt kött. Rotsellerin har dominant smak och vinet behöver ha syra för att balansera och komplettera maten.”
Dessert:
Jordgubb- och äpplemust från Järvsö Musteri