Förrätt
Smörgåsbordets mathantverk
Ost och salami från Högbo Närproduktion
Bröd från Épi bageri bakat på lokalt spannmål.
Diléns bresaola.
Gravad och rökt lax från Bergmans Fisk.
Huvudrätt
Gästriklands rika insjö
Abborre, havtornsemulsion med granskott.
”Kålbulle” toppad med kål och svamp.
Dessert
Rabarber och oväntade smaker
Choklad med smak av kaffe från Gevalia och Mackmyra Svensk Whisky.
Rabarber från Rabarberbyrån.
Kaffe på maten från Café Sarria.
Deltagare
Koncept- och receptframtagning
Menyn utformades av Hans Erik Holmqvist, Daniel Coyet, och Fredrik Kneif.
Det dukade bordet
Keramik från Nordic Minimal, Gävle.
Smide – SméJohan, Högbo.
Träbrickor och tallrikar – Snellmans Träsmak Hofors.
GlasHyttan på Högbo Bruk, Högbo.
Drycker
Förrätt
Öl från Jädraås bryggeri, The Mosaic Daisy, nr 37435
Huvudsrätt
Gysinge Brukslager, nr 37509
Kaffe på Maten
Café Sarria
Presentation
Dryckestips från Munskänkarna
Vintips från munskänken Gunnar Skoog:
Förrätt: Sherry Manzanillo Manzanilla En Rama La Especial, nr 93694
Huvudrätt: Domaine Langlois-Chateau Saumur Blanc Viellies Vignes, nr 92441
Dessert: Recotio del Valpolicella Masi Angelorum Recioto, nr 72068