Förrätt
Rökt sik på Mjälloms rågtunnbröd, gula kantareller, rödbetscremé, citron- och kaprismajonnäs samt friterad purjolök
Rökt sik ifrån Mika Pastinen ifrån Husum som fiskar och röker själv. Svamp från trakten och tunnbröd ifrån Mjälloms.
Huvudrätt
Hörökt älgytterfilé, enbärscrust, stekta trattkantareller, rotselleripuré,
svartkål, rödvinssky med brynt smör och rom
Dessert
Getmeseglass, rostad kanelkaka och myltade hjortron
“En modern tvist på blana” som äts utav många kring jul. I grunden vispad grädde med messmör och kanel.
Koncept- och receptutveckling
Menyn är skapad av köksmästare Jimmy Lindström på Mjälloms tunnbröd & deli.
Det dukade bordet
Ångermanlands landskapsservis är skapad av Linnea Öberg, Design Andra Bullar. Handgjorda tallrikar och skålar med en egen berättelse. Ångermanland bjuder på en fantastisk natur med djupa skogar, höga berg och vattendrag. Att knyta in havet i tallriken var en tanke, med struktur av fiskenät och hav, liksom vår landskapsblomma styvmorsviolen. En kavlad tallrik är aldrig den andra lik, det blir ett unikt resultat varje gång.
Drycker
Förrätt
Shrub Krusbär, Kvarnå Hantverksvinäger
Huvudrätt
Norrstigen Pale ale 3,5%, Lockeby Bryggeri
Dessert
Rabarberdryck, Gårdsbutiken Nordingrå
Fler dryckestips
Vintips från munskänkarna i Härnösand:
Förrätt: Sauvignon blanc: Mooi by de Rac 2022, nr 2892
Chardonnay: Ste Chateau Michelle 2022, nr 6447 Chateau Menota, nr 4087
Huvudrätt: Bordeaux: Les Légendes 2020, nr 50510
Nero d’Avola: Gulfi Nerojbleo 2020, nr 95414
Dessert: Chateau Menota, nr 4087
I mat- och dryckesgruppen i Munskänkarna Härnösand ingick Marie Sjödin Johansson, Stig Nilsson, Margareta Wiklund, Anders Näslund och Anders Gäfvert.