Nu finns boken Sveriges Landskapsmåltider att köpa
Bokutgivare: Ordfront förlag
Författare: Christian Dauns
Formgivning: Külhorn och söner
Utgivning: November 2023
Köp boken: Bokus
Den svenska maten är variationsrik och består av det våra skogar, sjöar, älvar, åkrar och hav kan erbjuda – hjortron, röding, sik, ren, rådjur, tång, alger, kantareller, korvar, ärl, granskott, nässlor, vildsvin och lax. Vi är när naturen och den när oss.
Sverige landskapsmåltider presenterar ny, spännande mat från alla våra landskap – och Stockholm som lite på nåder fick hänga med. En inspirerande vägvisare för hur vi kan leva isamklang med naturen. Maten är skapad av lokala matinspiratörer och stjärnkockar och boken är en del av ett större samarbetet mellan Folkets Hus och Parker, Gastronomiska Akademien, Måltidsakademien och Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien.
Journalisten Christian Dauns texter och landskapens matkultur och samhällsliv gör också boken till något mer än en kokbok – här väller kunskap, humor och matkärlek fram. En bok att tugga i sig från pärm till pärm.